Varpion persilja
Persilja on rakenteeltaan tukeva, pitkään hyvänä säilyvä yrtti. Sen voimakas vihreä väri ja raikas maku tuovat ryhtiä ruokiin. Persilja sopii maultaan hyvin yhteen monien perinteisten suomalaisten ruokien, kuten lihapatojen, siskonmakkarakeiton tai munavoin kanssa. Persiljaa voidaan käyttää sellaisenaan, mutta se ei myöskään säikähdä pientä kuumennusta. Kypsennettäviin ruokiin hienonnettu persilja tulee kuitenkin lisätä vasta aivan kokkauksen loppuvaiheessa, jotta se säilyttää makunsa ja värinsä.
Reseptejä persiljan ystäville
Inspiroidu persiljan käytöstä – katso reseptejä, joissa sitä on käytetty monipuolisesti.
Jäikö persiljaa yli?
Persilja on monikäyttöinen yrtti, joka viimeistelee monen ruoan. Älä heitä ylijääneitä varsia ja lehtiä pois, vaan hyödynnä näin:
Silppua tuoreena keittojen, kastikkeiden ja pastojen pinnalle.
Surauta vihersmoothien tai vihreän tahnan joukkoon.
Hienonna ja pakasta öljyn kera jääpalamuotteihin, saat valmiita annoksia ruoanlaittoon.
Yhteystiedot
Tuukka Varpio
Yrittäjä
tuukka@varpio.fi
040 825 7601
Iitu Varpio
Yrittäjä
iitu@varpio.fi
045 848 9665
Hannu Varpio
Yrittäjä
hannu@varpio.fi
040 550 6879
Myynti
puutarha@varpio.fi
040 765 6617