Munavoi
Ainekset
4 kananmunaa
100 g voita
1/2 ruukkua Varpion persiljaa
Hyppysellinen suolaa
4 annosta
Valmistusohjeet
- Pilko voi kuutioiksi ja laita kulhoon noin tuntia ennen munavoin valmistusta, jotta voi on varmasti pehmeää.
- Laita vesi kiehumaan ja laske kananmunat varovasti hiljalleen kiehuvaan veteen esim. reikäkauhalla. Laita 7 min ajastin päälle.
- Hienonna persilja varsineen kananmunien kiehuessa.
- Kun ajastin soi, valuta kiehuva vesi pois kattilasta ja laske kananmunien päälle jääkylmää vettä.
- Kun kananmunat ovat hiukan jäähtyneet, kuori ne ja halkaise ne käsissäsi siten, että laitat vielä vähän löysät keltuaiset voin kanssa samaan kulhoon ja valkuaiset työlaudalle.
- Hienonna valkuainen veitsellä pieneksi kuutioksi.
- Vatkaa voi ja keltuainen vispilällä kuohkeaksi vaahdoksi.
- Nostele voikeltuaisvaahdon joukkoon valkuainen, persilja ja suola.
- Tarjoile.
Varpion tuotteet
Nappaa nämä tuotteet mukaan kauppaostoksilla:
Yhteystiedot
Tuukka Varpio
Yrittäjä
tuukka@varpio.fi
040 825 7601
Iitu Varpio
Yrittäjä
iitu@varpio.fi
045 848 9665
Hannu Varpio
Yrittäjä
hannu@varpio.fi
040 550 6879
Myynti
puutarha@varpio.fi
040 765 6617