Pinaattikeitto

Ainekset:
  • 100 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 litra maitoa
  • 2 ruukkua Varpion pinaattia
  • 1 kourallinen Varpion persiljaa
  • Ripaus suolaa
  • Hyppysellinen raastettua muskottipähkinä
  • Tilkka vaaleaa balsamicoa tai sitruunan mehua, maun mukaan
Valmistusohjeet
  1. Esilämmitä maito kattilassa, silppua yrtit ja raasta muskottipähkinä valmiiksi.
  2. Sulata voi toisessa kattilassa miedolla lämmöllä.
  3. Vispaa voin sekaan jauho.
  4. Lisää lämmin maito voi-vehnäjauhoseokseen kokoajan vispilällä sekoittaen.
  5. Keitä hiljalleen kokoajan sekoittaen noin 10 minuuttia.
  6. Lisää silputut yrtit ja soseuta.
  7. Lisää valkopippuri ja muskottipähkinäraaste sekä balsamico tai sitruunanmehu oman maun mukaan.
  8. Lisää tarvittaessa loraus maitoa, jos keitto on liian paksua.
  9. Tarjoile kananmunan kanssa.