Pinaattikeitto
Ainekset:- 100 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 litra maitoa
- 2 ruukkua Varpion pinaattia
- 1 kourallinen Varpion persiljaa
- Ripaus suolaa
- Hyppysellinen raastettua muskottipähkinä
- Tilkka vaaleaa balsamicoa tai sitruunan mehua, maun mukaan
Valmistusohjeet- Esilämmitä maito kattilassa, silppua yrtit ja raasta muskottipähkinä valmiiksi.
- Sulata voi toisessa kattilassa miedolla lämmöllä.
- Vispaa voin sekaan jauho.
- Lisää lämmin maito voi-vehnäjauhoseokseen kokoajan vispilällä sekoittaen.
- Keitä hiljalleen kokoajan sekoittaen noin 10 minuuttia.
- Lisää silputut yrtit ja soseuta.
- Lisää valkopippuri ja muskottipähkinäraaste sekä balsamico tai sitruunanmehu oman maun mukaan.
- Lisää tarvittaessa loraus maitoa, jos keitto on liian paksua.
- Tarjoile kananmunan kanssa.
Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi ja kävijäliikenteen tilastointiin