Varpion persilja

Persilja on rakenteeltaan tukeva, pitkään hyvänä säilyvä yrtti. Sen voimakas vihreä väri ja raikas maku tuovat ryhtiä ruokiin. Persilja sopii maultaan hyvin yhteen monien perinteisten suomalaisten ruokien, kuten lihapatojen, siskonmakkarakeiton tai munavoin kanssa. Persiljaa voidaan käyttää sellaisenaan, mutta se ei myöskään säikähdä pientä kuumennusta. Kypsennettäviin ruokiin hienonnettu persilja tulee kuitenkin lisätä vasta aivan kokkauksen loppuvaiheessa, jotta se säilyttää makunsa ja värinsä.

Persilja Persilja hover

Reseptejä persiljan ystäville

Inspiroidu persiljan käytöstä – katso reseptejä, joissa sitä on käytetty monipuolisesti.

Varpio Puutarha arvot 1

Jäikö persiljaa yli?

Persilja on monikäyttöinen yrtti, joka viimeistelee monen ruoan. Älä heitä ylijääneitä varsia ja lehtiä pois, vaan hyödynnä näin:
Silppua tuoreena keittojen, kastikkeiden ja pastojen pinnalle.
Surauta vihersmoothien tai vihreän tahnan joukkoon.
Hienonna ja pakasta öljyn kera jääpalamuotteihin, saat valmiita annoksia ruoanlaittoon.

Yhteystiedot

Tuukka Varpio

Yrittäjä
tuukka@varpio.fi
040 825 7601

Iitu Varpio

Yrittäjä
iitu@varpio.fi
045 848 9665

Hannu Varpio

Yrittäjä
hannu@varpio.fi
040 550 6879

Myynti

puutarha@varpio.fi
040 765 6617

Lähiruokamyymälä

Seuraa somessa

Laskutustiedot

Varpio Puutarha 1970
Scroll to Top