Varpion lehtikaali pussissa
Lehtikaali on ravintorikas, kuitupitoinen, maukas ja monikäyttöinen lehtivihannes. Lehtiruodin paksuimman osan poistamisen jälkeen lehtikaali voidaan kypsentää pannulla tai uunissa paistamalla, tai lisäämällä se kastikkeiden tai patojen joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa. Lehtikaali voidaan kypsentää myös keittämällä tai höyryttämällä muiden vihannesten tavoin. Kaalin maku sopii parhaiten yhteen sienien, juuresten ja vaalean kalan kanssa.
Reseptejä lehtikaalin ystäville
Inspiroidu lehtikaalin käytöstä – katso reseptejä, joissa sitä on käytetty monipuolisesti.
Jäikö lehtikaalia yli?
Lehtikaali on ravinteikas vihreä, joka sopii monenlaisiin ruokiin ja säilyy hyvin myös jatkokäyttöön.
Voit lisätä sitä silputtuna salaatteihin, munakkaisiin ja keittoihin. Uunissa siitä saa herkullisia rapeita lastuja, kun paahdat lehdet oliiviöljyn ja mausteiden kanssa. Lehtikaali pakastuu myös hyvin, ja valmiina silppuna se on helppo käyttää myöhemmin smoothieissa tai pataruoissa.
Yhteystiedot
Tuukka Varpio
Yrittäjä
tuukka@varpio.fi
040 825 7601
Iitu Varpio
Yrittäjä
iitu@varpio.fi
045 848 9665
Hannu Varpio
Yrittäjä
hannu@varpio.fi
040 550 6879
Myynti
puutarha@varpio.fi
040 765 6617