Sienipasta
4 annostaAinekset:- 300 g kuivapastaa
- 1 rkl suolaa
- 300 g tuoreita kauden sieniä
- 1 ruukkua Varpion lehtikaalia
- 2 keltasipulia
- 1 oksa timjamia
- (rypsiöljyä paistamiseen)
- 2 dl kermaa tai kasvikermaa
- 150 g mieleistäsi pehmeää juustoa, esim. sinihome-, vuohen- tai tuorejuustoa
- 10 rouhaisua mustapippuria myllystä
- Hyppysellinen suolaa
Valmistusohjeet:- Laita pastan keitinvesi kiehumaan, lisää joukkoon ruokalusikallinen suolaa.
- Putsaa tarvittaessa sienesi pesemällä tai sieniharjalla. Poista mahdolliset huonot osat.
- Laita sienet paistumaan pannulle öljyn kanssa, lisää joukkoon vähän suolaa ja timjaminoksat.
- Laita pastat kiehumaan ja laita ajastin päälle. Pastan pakkauksessa lukee keittoaika al dente -kypsyydelle.
- Kuori ja viipaloi keltasipuli, lisää sipuli sienten joukkoon pannulle.
- Lisää pannulle karkeasti silputut lehtikaalit, paista vielä hetki.
- Lisää pannulle kerma/kasvikerma, juusto pieninä nokareina sekä mustapippuri.
- Valuta al dente -kypsyinen pasta lävikköön ja laita pasta sienikastikkeen kanssa samaan pannuun.
- Kuumenna ja sekoita hetki, maista ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria, tarjoile kuumana. Voit poistaa timjaminoksat ennen tarjoilua.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi ja kävijäliikenteen tilastointiin