Sienipasta

4 annostaAinekset:
  • 300 g kuivapastaa
  • 1 rkl suolaa
  • 300 g tuoreita kauden sieniä
  • 1 ruukkua Varpion lehtikaalia
  • 2 keltasipulia
  • 1 oksa timjamia
  • (rypsiöljyä paistamiseen)
  • 2 dl kermaa tai kasvikermaa
  • 150 g mieleistäsi pehmeää juustoa, esim. sinihome-, vuohen- tai tuorejuustoa
  • 10 rouhaisua mustapippuria myllystä
  • Hyppysellinen suolaa
Valmistusohjeet:
  1. Laita pastan keitinvesi kiehumaan, lisää joukkoon ruokalusikallinen suolaa.
  2. Putsaa tarvittaessa sienesi pesemällä tai sieniharjalla. Poista mahdolliset huonot osat.
  3. Laita sienet paistumaan pannulle öljyn kanssa, lisää joukkoon vähän suolaa ja timjaminoksat.
  4. Laita pastat kiehumaan ja laita ajastin päälle. Pastan pakkauksessa lukee keittoaika al dente -kypsyydelle.
  5. Kuori ja viipaloi keltasipuli, lisää sipuli sienten joukkoon pannulle.
  6. Lisää pannulle karkeasti silputut lehtikaalit, paista vielä hetki.
  7. Lisää pannulle kerma/kasvikerma, juusto pieninä nokareina sekä mustapippuri.
  8. Valuta al dente -kypsyinen pasta lävikköön ja laita pasta sienikastikkeen kanssa samaan pannuun.
  9. Kuumenna ja sekoita hetki, maista ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria, tarjoile kuumana. Voit poistaa timjaminoksat ennen tarjoilua.