Varpion timjami
Timjami on voimakas mausteyrtti, joka sopii hyvin monenlaiseen maustamiseen, erityisesti lihan, rasvaisen kalan, kanan, valkosipulin ja sitruunan makupariksi. Timjami kestää kuumennusta ja se voidaan lisätä patoihin ja paistoksiin jo heti kokkaamisen alkuvaiheessa. Usein timjamista ei syödä sen varsia, joten timjaminoksat on hyvä noukkia pois ruuasta ennen sen tarjoilua.


Reseptejä timjamin ystäville
Inspiroidu timjamin käytöstä – katso reseptejä, joissa sitä on käytetty monipuolisesti.
Jäikö timjamia yli?
Timjami on monipuolinen yrtti, joka kestää hyvin sekä tuoreena että kuivattuna. Ylijääneet oksat voi hyödyntää helposti monissa ruoissa. Lisää timjamia uuni- ja pataruokiin tuomaan syvää makua, tai mausta sillä marinadit ja kastikkeet. Timjamin voi kuivata ja murentaa purkkiin tai pakastaa öljyn kanssa jääpalamuoteissa, jolloin se on valmiina käyttöön myöhemmin.
Yhteystiedot
Tuukka Varpio
Yrittäjä
tuukka@varpio.fi
040 825 7601
Iitu Varpio
Yrittäjä
iitu@varpio.fi
045 848 9665
Hannu Varpio
Yrittäjä
hannu@varpio.fi
040 550 6879
Myynti
puutarha@varpio.fi
040 765 6617