Varpion lehtipersilja
Lehtipersilja eli lepe on maultaan raikas ja ryhdikäs yrtti, joka on välimeren ruokakulttuurissa paljon käytetty. Lehtipersilja sopii hyvin käytettäväksi grillatun kalan, pastaruokien ja salaattien kanssa, esim. vinegreten muodossa. Muita oivia makupareja lepelle ovat sitruuna, oliivit, tomaatti ja kaprikset.
Reseptejä lehtipersiljan ystäville
Inspiroidu lehtipersiljan käytöstä – katso reseptejä, joissa sitä on käytetty monipuolisesti.
Jäikö lehtipersiljaa yli?
Lehtipersilja on aromaattisempi ja hieman voimakkaampi kuin tavallinen persilja.
Se sopii moneen käyttöön vielä senkin jälkeen, kun ruukkua on syöty osittain.
Lisää runsaasti salaatteihin, bulguri- ja couscous-ruokiin.
Tee tabbouleh-tyylinen salaatti tomaatista, sipulista ja sitruunasta.
Pakasta valmiina silppuna tai kuivaa ja säilytä purkissa.
Yhteystiedot
Tuukka Varpio
Yrittäjä
tuukka@varpio.fi
040 825 7601
Iitu Varpio
Yrittäjä
iitu@varpio.fi
045 848 9665
Hannu Varpio
Yrittäjä
hannu@varpio.fi
040 550 6879
Myynti
puutarha@varpio.fi
040 765 6617