Vihreä harissatahna

6 annostaAinekset:
  • 2 Varpion tomaattia
  • 2 jalopenoa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 keltasipuli
  • 1 dl ekstra-neitsytoliiviöljy
  • 1/2 sitruunan kuori ja mehu
  • 1 ruukku Varpion korianteria
  • 1 ruukku Varpion rucolaa
  • Hyppysellinen suolaa
  • 4 rouhaisua mustapippuria myllystä
Valmistusohjeet:
  1. Viipaloi tomaatit, jalopenot sekä kuoritut valkosipulin kynnet ja keltasipuli. *Vinkki! Älä laita kaikkia jalopenon siemeniä joukkoon mikäli et pidä kovin tulisesta ruuasta.
  2. Asettele viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskottele päälle vähän oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Muiden ainesten paahtuessa voit hienontaa yrtit, raastaa sitruunankuoren ja puristaa sitruunan mehun valmiiksi.
  4. Ota paahdetut viipaleet pois uunista ja anna jäähtyä hetki.
  5. Laita paahdetut viipaleet, hienonnetut yrtit, raastettu sitruunan kuori, puristettu sitruunan mehu ja loppu oliiviöljy valmistusastiaan. Voit valmistaa tahnan kulhossa sauvasekoittimella, blenderissä, monitoimikoneessa tai morttelissa.
  6. Aja ainekset tahnaksi ja tarkasta vielä maku. Lisää halutessasi lisää sitruunanmehua ja suolaa.
  7. Tarjoile. Harissatahna sopii hyvin yhteen monen kanssa, esim. grillattujen kasvisten, uunipaahdetun bataatin, kanan ja vaikkapa kuhan kanssa.