Sienipasta
Ainekset
300 g kuivapastaa
1 rkl suolaa
300 g tuoreita kauden sieniä
1 ruukkua Varpion lehtikaalia
2 keltasipulia
1 oksa timjamia
(rypsiöljyä paistamiseen)
2 dl kermaa tai kasvikermaa
150 g mieleistäsi pehmeää juustoa, esim. sinihome-, vuohen- tai tuorejuustoa
10 rouhaisua mustapippuria myllystä
Hyppysellinen suolaa
4 annosta
Valmistusohjeet
- Laita pastan keitinvesi kiehumaan, lisää joukkoon ruokalusikallinen suolaa.
- Putsaa tarvittaessa sienesi pesemällä tai sieniharjalla. Poista mahdolliset huonot osat.
- Laita sienet paistumaan pannulle öljyn kanssa, lisää joukkoon vähän suolaa ja timjaminoksat.
- Laita pastat kiehumaan ja laita ajastin päälle. Pastan pakkauksessa lukee keittoaika al dente -kypsyydelle.
- Kuori ja viipaloi keltasipuli, lisää sipuli sienten joukkoon pannulle.
- Lisää pannulle karkeasti silputut lehtikaalit, paista vielä hetki.
- Lisää pannulle kerma/kasvikerma, juusto pieninä nokareina sekä mustapippuri.
- Valuta al dente -kypsyinen pasta lävikköön ja laita pasta sienikastikkeen kanssa samaan pannuun.
- Kuumenna ja sekoita hetki, maista ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria, tarjoile kuumana. Voit poistaa timjaminoksat ennen tarjoilua.
Varpion tuotteet
Nappaa nämä tuotteet mukaan kauppaostoksilla:
Yhteystiedot
Tuukka Varpio
Yrittäjä
tuukka@varpio.fi
040 825 7601
Iitu Varpio
Yrittäjä
iitu@varpio.fi
045 848 9665
Hannu Varpio
Yrittäjä
hannu@varpio.fi
040 550 6879
Myynti
puutarha@varpio.fi
040 765 6617