Vihreä harissatahna
Ainekset
2 Varpion tomaattia
2 jalopenoa
4 valkosipulin kynttä
1 keltasipuli
1 dl ekstra-neitsytoliiviöljy
1/2 sitruunan kuori ja mehu
1 ruukku Varpion korianteria
1 ruukku Varpion rucolaa
Hyppysellinen suolaa
4 rouhaisua mustapippuria myllystä
6 annosta
Valmistusohjeet
- Viipaloi tomaatit, jalopenot sekä kuoritut valkosipulin kynnet ja keltasipuli. *Vinkki! Älä laita kaikkia jalopenon siemeniä joukkoon mikäli et pidä kovin tulisesta ruuasta.
- Asettele viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskottele päälle vähän oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Muiden ainesten paahtuessa voit hienontaa yrtit, raastaa sitruunankuoren ja puristaa sitruunan mehun valmiiksi.
- Ota paahdetut viipaleet pois uunista ja anna jäähtyä hetki.
- Laita paahdetut viipaleet, hienonnetut yrtit, raastettu sitruunan kuori, puristettu sitruunan mehu ja loppu oliiviöljy valmistusastiaan. Voit valmistaa tahnan kulhossa sauvasekoittimella, blenderissä, monitoimikoneessa tai morttelissa.
- Aja ainekset tahnaksi ja tarkasta vielä maku. Lisää halutessasi lisää sitruunanmehua ja suolaa.
- Tarjoile. Harissatahna sopii hyvin yhteen monen kanssa, esim. grillattujen kasvisten, uunipaahdetun bataatin, kanan ja vaikkapa kuhan kanssa.
Varpion tuotteet
Nappaa nämä tuotteet mukaan kauppaostoksilla:
Yhteystiedot
Tuukka Varpio
Yrittäjä
tuukka@varpio.fi
040 825 7601
Iitu Varpio
Yrittäjä
iitu@varpio.fi
045 848 9665
Hannu Varpio
Yrittäjä
hannu@varpio.fi
040 550 6879
Myynti
puutarha@varpio.fi
040 765 6617