Bolognese

Ainekset:
  • 1 iso keltasipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 porkkanaa
  • 4 Varpion tomaattia
  • Ruokalusikallinen tomaattipyreetä
  • 400 g paketti jauhelihaa tai 250 g paketti härkistä
  • 1 oksa Varpion rosmariinia
  • Hyppysellinen kanelia ja cayannea
  • Oliiviöljyä
Valmistusohjeet:
  1. Silppua sipuli ja valkosipuli ja viipaloi porkkanat. Pilko tomaatit.
  2. (Ruskista jauheliha)
  3. Kuullota sipulia, valkosipulia, porkkanaviipaleita ja rosmariinia oliiviöljyssä.
  4. Lisää pilkotut tomaatit ja tomaattipyree.
  5. Lisää ruskistettu jauheliha tai härkis
  6. Keittele 20-60 minuuttia hiljalleen kannen alla.
  7. Lisää mausteet ja viimeistele tilkalla kouhukermaa.