Pinaattikeitto
Ainekset
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 litra maitoa
2 ruukkua Varpion pinaattia
1 kourallinen Varpion persiljaa
Ripaus suolaa
Hyppysellinen raastettua muskottipähkinä
Tilkka vaaleaa balsamicoa tai sitruunan mehua, maun mukaan
Valmistusohjeet
- Esilämmitä maito kattilassa, silppua yrtit ja raasta muskottipähkinä valmiiksi.
- Sulata voi toisessa kattilassa miedolla lämmöllä.
- Vispaa voin sekaan jauho.
- Lisää lämmin maito voi-vehnäjauhoseokseen kokoajan vispilällä sekoittaen.
- Keitä hiljalleen kokoajan sekoittaen noin 10 minuuttia.
- Lisää silputut yrtit ja soseuta.
- Lisää valkopippuri ja muskottipähkinäraaste sekä balsamico tai sitruunanmehu oman maun mukaan.
- Lisää tarvittaessa loraus maitoa, jos keitto on liian paksua.
- Tarjoile kananmunan kanssa.
Yhteystiedot
Tuukka Varpio
Yrittäjä
tuukka@varpio.fi
040 825 7601
Iitu Varpio
Yrittäjä
iitu@varpio.fi
045 848 9665
Hannu Varpio
Yrittäjä
hannu@varpio.fi
040 550 6879
Myynti
puutarha@varpio.fi
040 765 6617